Petras Repšys

Specialybė: Grafika
Gyvenamoji vieta: Vilnius
Biografija: PETRAS REPŠYS 1940 09 26 Šiauliai STUDIJOS 1967 grafiko specialybės diplomas, Lietuvos valstybinis dailės institutas NARYSTĖ Nuo 1971 – Lietuvos dailininkų sąjungos narys ŽINIOS APIE KŪRYBINĘ VEIKLĄ PERSONALINĖS PARODOS 1976 „Petras Repšys”. Estijos dailininkų sąjungos parodų salė. Talinas, Estija 1982 „Petras Repšys”. Tartu muziejus. Tartu, Estija 1987 Medaliai. Paveikslų galerija. Kaunas 1987 Medalių, ekslibrisų ir grafikos paroda. Dailės parodų rūmai. Klaipėda 1989 „Petras Repšys”. Dailės parodų rūmai. Vilnius 1989 „Petras Repšys. Piešiniai”. Vilniaus universiteto Mokslinė biblioteka. Vilnius 1989 „Petras Repšys. Grafikos paroda”. Dailės parodų rūmai. Klaipėda 1990 „Petras Repšys. Piešiniai”. Menininkų rūmai. Vilnius 1990 „Petras Repšys”. Dailės parodų rūmai. Vilnius 1990 „Petras Repšys”. Parodų rūmai. Šiauliai 1991 „Petras Repšys”. Panevėžio dailės galerija 1992 „Petras Repšys”. Grafikos, piešinių ir 74 medalių paroda. Arktinen Galleria. Oulu, Suomija 1992 „Petras Repšys”. Skulptūra iš Vengrijos ir grafika iš Suomijos. ŠMC, Vilnius 1992 „Petras Repšys. Piešiniai. Grafika”. Dailės parodų rūmai. Klaipėda 1992 „Petras Repšys”. Kėdainių paveikslų galerija. Kėdainiai 1993 „Petras Repšys. Grafika. Skulptūra. Piešiniai”. M.K.Čiurlionio muziejaus filialas. Paveikslų galerija. Kaunas 1995 Piešinių paroda. Algimanto galerija. Panevėžys 1995 Piešinių paroda. Bohemijos galerija. Klaipėda 1997 Grafikos paroda Lietuvos ir Lenkijos kūrėjų susitikimo proga. Vygriai, Lenkija 1998 Grafikos ir medalių paroda, pristatant Nacionalinei kultūros ir meno premijai. Varnelio namai, Vilnius 1998 Paroda Lietuvos filharmonijoje Nacionalinės premijos įteikimo proga. Vilnius 2000 Petro Repšio kūrybos paroda. Karaliaučius, Rusija 2000 120 medalių paroda. Medalių galerija, Vilnius. 2003 Grafikos paroda „Vilnius”. Seinai, Lietuvių namai 2004 Grafikos ir medalių paroda. Nepriklausomybės muziejus, Varšuva, Lenkija 2005 J. Baltrušaičio namai. Maskva, Rusija ILIUSTRUOTOS KNYGOS 1967 S. Geda „Strazdas“ 1970 S. Geda „Užmigę žirgeliai“ 1971 „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“ KŪRINIAI VIEŠOSIOSE ERDVĖSE 1974 pano „Atvaizdai pilies fone“ 1984 freska „Metų laikai“, Aisčių menė, Vilniaus universitetas 1994 reljefas „Žuvusioms baltų gentims“ APDOVANOJIMAI 1985 valstybine premija 1997 Nacionalinė kultūros ir meno premija 2000 LDK Gedimino ordino Karininko kryžius KATALOGAI Petras Repšys. Leidykla „Kultūros barai“, 2006 (sudaryt. Laima Kanopkienė) DARBAI GALERIJOSE, MUZIEJUOSE M.K. Čiurlionio dailės muziejus; Maironio Lietuvių literatūros muziejus, Kaunas; Vilniaus Universiteto Mokslinė biblioteka; Lietuvos nacionalinis muziejus; Panevėžio dailės galerija; Britų muziejus, Londonas, Didžioji Britanija; Tretjakovo galerija, Maskva, Rusija; Herning muziejus, Herning, Danija

Darbų galerija